A "Szulejmán sírkápolnája nyomában" című dokumentumfilm vetítésére és szakmai vezetésre is sor került május 27-én Szigetváron

A „Zrínyi Miklós – Szigetvár 1566” Emlékév keretében a szigetvári várban 2016 szeptember elején került sor a Zrínyi Emlékterem átadására, amelynek küldetése szerint elsődleges célja és feladata, hogy megismertesse a nagyközönséggel Zrínyi Miklóst, a hőst és az embert, illetve azt a nemzetközi és közép-európai kontextust, amelyben értelmezni lehet Szigetvár és a Zrínyi-kultusz jelentőségét, történelemformáló szerepét.

A Zrínyi Emlékterem című ideiglenes kiállítás 2017. május 31-ig látogatható, ezért annak alkotói május 27-én 14:00 órai kezdettel, szakmai vezetéssel egybekötött látogatást tartottak.  Az eseményen az MTA BTK tudományos munkatársa, Dr. Papp Júlia művészettörténész, kurátor mutatta be a megjelenteknek a képzőművészeti alkotásokat, valamint Szalai Gábor, a kutatócsoport tagja is jelen volt.

A Castrum Bene egyesület konferenciája idén Szigetváron került megrendezésre. A Castrum Bene Egyesület az 1989. évben Mátrafüreden, Bene vára alatt tartott első tematikus középkori vártörténeti konferencia után egy évvel, 1990-ben alakult meg. Célja, hogy az erődítésekkel foglalkozó régészek, történészek, művészettörténészek, építészek és érdeklődő laikusok fórumaként szolgáljon, ahol mód nyílik az új kutatási eredmények bemutatására és az ismeretek kölcsönös cseréjére. A konferencia keretein belül sor került a „Szulejmán sírkápolnája nyomában” című film levetítésére is. Az eseményen részt vett  Dr. Hóvári János a MANK főigazgatója, Dr. Pap Norbert a kutatócsoport társvezetője, valamint Szalai Gábor a kutatócsoport tagja is.